V zadnjih letih je razvoj športnih oblačil zaznamovala kompresija. Različni modeli oblačil,  različne stopnje kompresije in različni marketinški pristopi vplivajo na nakup ljudi.     
 
V tem prispevku na CEP-ovem blogu vas bomo opozorili na nekaj ključnih vprašanj, ki vam bodo pomagale, ko kupujete kompresijske nogavice. 
 

1. Prvo izjemno pomembno vprašanje, ki ga lahko postavite prodajalcu je, ali blagovna znamka kompresijskih nogavic prihaja iz podjetja, ki ima izkušnje na področju izdelave medicinskih kompresijskih nogavic? Večina kakovostnih blagovnih znamk na področju športne kompresije, ima zgodovino razvoja na medicinskem področju. Le to zagotavlja znanje, ki je nujno potrebno, da kompresijske nogavice niso nevarne – več v naslednjih točkah.  

2. Drugo vprašanje je ključno in povsem enostavno. Kako si določim optimalno velikost kompresijskih nogavic? Če bo prodajalec rekel, da povejte številko noge, se mu zahvalite in povejte, da boste kupili drugo blagovno znamko, npr. kompresijske nogavic CEP. Velikost se namreč določa na podlagi obsega meč, obseg meč je namreč posredno povezan z velikostjo kompresijo.  

3. Naslednje pomembno vprašanje. Prodajalec naj vam pove, kje v nogavicah je stopnja kompresije najvišja. Tu ni izgovorov, je samo en pravilen odgovor. Stopnja kompresije mora biti najvišja pri gležnju in najnižja pri kolenu. Le tako kompresija ni nevarna in vam lahko pomaga. Sicer nošenja ne priporočamo.  

4. Vprašajte, kakšna je najvišja stopnja kompresije v nogavicah? Priporočljiva je od 12 – 18 mmHG.  

5. Enostavno vprašanje. Kje so kompresijske nogavice narejene? Zakaj to vprašanje? Povsem enostavno, ker za proizvodnjo pravih kompresijskih nogavic potrebujete posebno strojno opremo. Pletenje nogavic, ki imajo večjo stopnjo kompresije pri gležnju kot pri kolenu je tehnično izjemno zahtevno. Zato prodajna cena kompresijskih nogavic ne more biti nižja od prodajne cene običajnih nogavic. Nogavice CEP so narejene v Nemčiji.  

Tako, pet vprašanj ki vam lahko pomagajo, da boste kupili dobre kompresijske nogavice. Na trgu jih ni veliko, je pa nekaj kakovostnih, blagovnih znamk kompresijskih nogavic. Ena od njih je CEP, ki ima na področju medicinske kompresije in medicinskih kompresijskih nogavic več kot 60 let izkušenj, razvoja in znanja. Vse to vam omogoča, da boste ob nakupu zadovoljni in da boste med svojo športno vadbo uživali.  

Leave a comment